Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
Дата: 31.01.2018

Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".

В началото на 2018-та нови четирима членове от клуба получиха отличието "Пол Харис Фелоу" - Михаил Тачев(PHF+2), Валентин Василев, Димитър Чакмаков, Пламен Прокопиев. На тържествена сбирка на клуба, на която присъстваха и приятели от клубовете в Габрово, Стара Загора и Сливен, ПДГ Валентин Стоянов връчи сертификатите и значките на дарителите.

В клуба вече има 7 отличия ПХФ. Приза се връчва за направено дарение от 1000 USD в полза на Фондация Ротари, като с тези средства могат да бъдат закупени 1520 ваксини за полиомиелит. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която е основен партньор в инициативата, утроява всяка дарена сума от ротарианците. По данни на Световната здравна организаця от 350 000 случая годишно през 1988, през 2016 случаите на полиомиелит световен мащаб, са сведени до 37. Ние, с нашата дейност като ротарианци и заедно с усилията на нашите партньори, участваме в обратното броене до ликвидирането на коварната болест. Оставащото време е изключително важно. Нужен е нашият глас – за да знае обществото какво се случва, нужни са нашите отделени средства, за да подкрепим тази кауза в решаващо време. Като ротарианци, всеки от нашия клуб се гордее, че е част от вълнуващата история наа битката с полиомиелита.Последните 10 новини

» Дарение на медицинска апаратура на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД , направи днес президента на Ротари клуб Велико Търново– Г-н Калоян Ганев!
» Изложба карикатура и шарж - " Усмивката на Ротари " -Стара Загора
» Послание на ДГ за м.февруари.2018
» Ротари клуб Нова Загора с нови четирима носители на отличието "Пол Харис Фелоу".
» Посещение на ДГ Емил Коцев в Ротари клуб Димитровград
» На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
» Послание на ДГ за м.януари.2018
» Традиционен празник на виното в Свиленград, организиран от РК Свиленград
» Предколедно РК Нова Загора работи на пълни обороти.
» РК Свиленград дари с подаръци: Дневен център за деца с увреждания „Надежда” и ПУИ Стефан Василев